Ініціатор проєкту прагне до розвитку та розширення власного виробництва шляхом придбання необхідного обладнання для фасування меду.
На даний час на виробництві здійснюється фасування меду у скляну і пластикову тару з подальшою реалізацією індивідуальним споживачам в Україні (через соціальні мережі, рекламні продукти тощо до 5 тонн готової продукції на рік. Для цього закупається мед, як традиційних українських сортів – акація, липа, соняшник, гречаний, так і авторських – «Бурштинове зілля», «Карпатська сила» з наявними сертифікатами походження та якості меду.
Для збільшення обсягу фасування меду планується встановити виробничі лінії, потужністю до 300 тонн/рік. Крім того проєкт передбачає створення лінії унікального способу фасування меду «Крапля меду». Наразі промисловий зразок ємності для фасування меду вже запатентований та включає фасування не тільки меду, а й інших продуктів – соусів, джемів тощо, в тому числі лікарських засобів – мікстур, порошків, лікувальних сиропів тощо.
Цілі проєкту:
- створення підприємства із сучасною лінією підготовки купажу та фасування меду в ємності широкої номенклатури;
- підтримка вітчизняної галузі бджільництва шляхом замовлення меду традиційних сортів, що дозволить створити ланцюги доданої вартості, зокрема поглибленої переробки меду;
- забезпечення вітчизняного та європейського ринків натуральним медом за конкурентними цінами цінами;
- стати надійним джерелом наповнення державного бюджету України коштами за рахунок податків та експортних операцій;
- створення 10 робочих місць.
Загальна вартість проєкту : $ 82 тис
- Чистий приведений дохід (NPV) – $ 106 тис
- Індекс прибутковості (PI) – 2,5
- Внутрішня норма рентабельності (IRR) – 125 %
- Період окупності (PP) – 3,5 роки
- Рентабельність капиталу проекту (ROE) – 127 %
- EBITDA – $ 421 тис
Тривалість: 12 місяців
Характеристика приміщення:
- площа приміщення: до 250 м², що включає окрему площу до 50 м² для зберігання меду;
- цільове призначення: виробництво харчових продуктів;
- стан приміщення: справний;
- розпорядник: орендодавець – юридична особа.
Інженерна інфраструктура:
- електроенергія: міські електромережі
- водопостачання та водовідведення: централізоване;
- газопостачання: на території;
- система опалення: електрична;
- система вентиляції: наявна.
Логістична інфраструктура:
- 100 м – територіальний автошлях;
- 500 м – національний автошлях;
- 500 м – залізнична станція.
Ресурси ініціатора:
- приміщення до 250 м²;
- мед в асортименті;
- тара, пакувальні матеріали;
- запатентована технологія виробництва;
- рекламні матеріали, інтернет-ресурси;
- трудові ресурси;
- клієнтська база.
За рахунок прибутку, планується розвиток соціальних проєктів:
- «Українські чистомовки» – створення методичних матеріалів для дітей із дефектами (вадами) мовлення з наступною безкоштовною їх передачею у профільні виховально-навчальні заклади;
- «Медове серце» – направлений на забезпечення тимчасово переміщених із зон бойових дій осіб речами першої необхідності та продуктами;
- «Дитячий медовий хаб» – дитячий центр творчості.
Необхідне обладнання для фасування меду по проєкту:
- фасувальна та пакувальна установка – 2 шт (продуктивністю до 25 упаковок за хвилину);
- дозатор – 1 шт (до 25 упаковок за хвилину)
- міні-стіл з дозатором – 1 шт (до 6 упаковок за хвилину);
- пристрій для дозування, і накачування меду (до 27 упаковок за хвилину);
- стрічковий транспортер – 1 шт;
- столи для роботи з харовими продуктами – 3 шт та стільці – 6 шт.
Більше можливостей в регіоні Дніпро
Більше можливостей в секторі Харчова та переробна промисловість
Інвестуйте в Україну зараз
Якщо у вас виникнуть запитання щодо інвестиційної карти або ви хочете отримати консультацію щодо інвестиційних можливостей, зв’яжіться з нами за адресою [email protected]